Vi är ju alla säljare på ett eller annat sätt. I mitt fall så hamnar jag ibland i sammanhang där jag möter nya prospects och andra intressenter. Men det står inte ‘Sales’ på mitt visitkort. Som novis händer det också att jag vid dessa tillfällen börjar rabbla vår story eller produkt från A till Ö. Är jag lite varm i kläderna, så kan jag avsluta med ett ‘förstår du vad vi gör?’. Artiga som dom flesta är så svarar dom ‘ja’, men sen är det end of discussion.

Ridå.

Att bara sätta ord på din produktkatalog är inte ett bra sätt att sälja.

Vi vill ju inte bara sätta era säljare i fokus, utan i förlängningen även era säljares kunder och deras problem. Det är ju dessa som är nyckeln till allas framgång. I ett säljmöte är således inte den linjära PowerPoint-presentationen av ert erbjudande den bästa lösningen för att möta kundens problem. Att istället kunna skapa en relevant presentation och konversation som bygger på kundens problem, där er säljare kan bemöta dessa med relevanta svar och lösningar, tror vi är ett mycket effektivare sätt att sälja. Märk väl; att sälja är inte fult. Du hjälper kunden.

Så en av de fundamentala delarna i vårt erbjudande handlar om att skapa bättre förutsättningar för kunddialoger. Vi jobbar ju även specifikt med funktioner med syfte att stötta säljaren i sitt dagliga arbete. Att få underlag för att förstå kundens problem och hur säljprocessen har utvecklats är en del i detta.

Nedan ser du en visualisering av två ‘sessions’, det vill säga presentationer, som exempel. Den vänstra visar vad som faktiskt är viktigt för kunden och som bygger på en dynamiskt uppbyggd presentation, den andra gestaltar den linjära PowerPoint-konversationen och vad säljaren tror är viktigt för kunden.

 

Visualisering_säljprocess_yooba_säljstöd

Så frågan är hur ni vill möta och hjälpa era kunder?